2015. március 5., csütörtök

Paypal regisztráció

Paypal regisztráció
Ezen az oldalon a Paypal regisztráció lépéseit mutatom be magyarul.A PayPal weboldalánSign Up feliratra klikkelve megjelenik a Paypal regisztráció első lapja.
klikk a képre
(Számlanyításhoz segítség:
Sign up for PayPal
and start accepting credit card payments instantly.
Paypal regisztráció 1
Lehetőség van választani és regisztrálni két féle számla típus közül. Eldönthetjük, hogy a személyes, azaz Paypal for you (individual) számlát nyitunk-e. Egyébként ezen a weboldalon csak erről írok. Vagy, ha vállalkozásunk van és mondjuk webshopot üzemeltetünk, és Paypal -on keresztül is lehetőséget szeretnénk biztosítani a vásárlóknak a fizetésre, akkor Paypal for Business számlát is nyithatunk.
Paypal regisztráció 2

A "Your country or region" -nál az országot kell kiválasztani, ami Magyarország esetében Hungary lesz. A nyelvnél az angolt (English) célszerű választani, mivel a Paypal magyar nyelven jelenleg még nem elérhető.

Jön a Paypal regisztráció következő oldala a személyes adatok megadásával:
Paypal regisztráció 3
Ezeket az információkat kell megadnunk magunkról:
Email Address: e-mail cím ,amivel regisztrálni szeretnénk, egyébként majd ezzel lehet belépni is.Password: válasszunk egy jelszót, ami 8-20 karakter közötti hosszúságúRetype Password: a választott jelszót írjuk be még egyszerFirst Name: Keresztnevünk megadásaLast Name: Vezetéknevünk megadásaAddress Line 1: Utca, házszám, emelet, ajtóAddress Line 2: itt folytathatjuk a címünk megadását, ha az előző sor nem elégCity: Város neve, ahol élünkState / Province / Region: Megye neve, ahol élünkPostal Code: IrányítószámPhone number: telefonszám az országhívóval  Magyarországnak ez +36
Ezután klikkelj az "Agree and Create Account" feliratú gombra. A megjelenő képernyőn a "Go to my account" -ra kattintva érheted el a számlád.
A regisztrációt követően az e-mail címedet ellenőrzik, kapsz egy e-mail-t a paypal -tól hamarosan, amiben a "Link now" feliratra kattintva a megjelenő képernyőn  írd be a jelszavad.  Ezzel igazoltad, hogy tied az email cím és rögtön be is lépsz a számládra.
Az első belépéskor ez a képernyő fogad majd:
Paypal regisztráció 4
A következő lépésben biztonsági kérdést kell választani és abból is kettőt, majd add meg rá a válaszokat is. A biztonsági kérdésre akkor van szükség, amikor pl. elfelejtetted a jelszavad.
Ezek közül kell választanod és persze a kettőnek különböznie kell:
- What's the maiden nom of your grandmother? Mi a nagymamád leánykori neve?
- What is the name of your first flatmate? Mi a neve az első lakótársadnak?- What was the name of your favorite childhood toy? Mi a neve a gyerekkori kedvenc játékodnak?- Where did you travel on your honeymoon? Hol voltál nászúton?- What's your father's middle name? Mi az édesapád középső neve?- What's your oldest child's nickname? Mi az első beceneved?- What's the name of the hospital in which you were born? Mi a neve a korháznak, ahol születtél?- What's the name of your first pet? Mi a neve az első állatodnak?- What's the name of your first school? Mi a neve az első iskoládnak?
Majd klikkelj a "Submit" -ra és a Paypal számlád főképernyőjére jutsz.

A számládhoz csatolhatsz bankkártyát vagy hitelkártyát és Paypal -al történő vásárlás estén ezt terhelik meg. Egyébként az éves pénzforgalmi limitek is növekednek, ha csatolsz egy kártyát. Ehhez klikkelj ide:
Bankkártya csatolása Paypal -hoz

Majd a megjelenő oldalon írd be a bankkártya vagy hitelkártya adataidat:
Bankkártya csatolása Paypal -hoz
First Name: Keresztnév (automatikusan ki lesz töltve, változtathatóLast Name: Vezetéknév (automatikusan ki lesz töltve, nem változtatható)Card Type: Kártya típusa - Visa, MasterCard, Discover, American Express lehet csak!Card Number: Kártya száma, egybeírva (kötőjel, space ne legyen benne!)Expiration Date: Kártya lejárati ideje (a kártyán feltüntetett dátum hó/év-ben van megadva!)Card Verification Number: Kártyaellenőrzési szám, általában a kártya hátoldalán van.
A továbblépés előtt a használni kívánt kártyára kell egy kis pénzt rakni, mivel a kártya hozzáadásakor a PayPal magyar bankszámládon egy 400Ft -os próbaterhelést végez el, amit vissza is ad a Paypal számlára, ha igazoltuk, hogy miénk a kártya. Ekkor a kártyát még csak korlátozottan lehet használni.
Ha minden adat meg lett adva, pénz is van a kártyán, a 
Continue-ra kattintva lehet továbblépni.
A 4 jegyű kódot megtudod nézni a bankszámla kivonatodon vagy megkérdezed a bankod ügyfélszolgálatán, vagy ha kapsz SMS-t a levonásról, akkor már lehet, hogy ott is látszik. Valahogy így fog kinézni: PP*1234CODE
Ezt a kódot kell megadni a "Confirm my debit or credit card" oldalon, amit a főoldalon fogsz megtalálni a "Notifications" ablakban.

Ezzel kész is a Paypal regisztráció !

A Paypal magyar bankszámláról való feltöltéséről itt olvashatsz többet:
 
Paypal magyar nyelven
klikk a képre
(Számlanyításhoz segítség:
Sign up for PayPal
and start accepting credit card payments instantly.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése